Helseprosjektet, Nyheter, Østlandet, Midt-Norge, Nord-Norge, Sør-Norge og vestlandet, Vestlandet

Oppdatert: 22. august 2024

Gamle blodprøver - vi trenger ditt svar

Mange engelsk settereiere mottar i disse dager mail fra hundoghelse@nmbu.no.

NMBU har gamle blodprøver for hunder som har tatt PRA og CL test ved Veterinærhøgskolen. Disse prøvene kan være svært nyttige for Helseprosjektet enten hunden har  holdt seg frisk eller den har hatt kløe, stoffskiftesykdom eller kloløsning.  For å kunne ha nytte av prøven må vi vite om hunden har vært frisk eller syk. Det kan eier svare på i en vedlagt lenke på 2 min!

Mailen fra NMBU ser slik ut

For disse hundene med lagret DNA/blodprøve har vi dessverre lite informasjon om helsen. For å kunne bruke prøven i forskning må vi vite om hunden har vært frisk eller om den har hatt noen av disse tre sykdommene. Vi sender derfor ut dette korte spørreskjemaet til alle som har DNA-testet hunden på Veterinærhøgskolen og håper at du kan bidra med informasjon om din hund. (Regnummer og navn på hunden kan finnes i tilsendt email).

Vi gjør oppmerksomme på at opplysninger om hundens helse behandles konfidensielt på Veterinærhøgskolen, og brukes kun i forbindelse med Helseprosjektet.

Tusen takk for at du bidrar i arbeidet med å bedre rasens helse!

Helseprosjektet

Hjelp oss med innhold!

Vi er avhengig av bidrag og innspill fra flere for å få et godt og variert innhold på nettsiden. Vi setter derfor stor pris på alle bidrag og tips som kommer inn.
Les mer

Nesk Butikken

© 2024 Norsk Engelsksetterklubb Nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram