NESK Oslo/Akershus gruppa inviterer til kurs nord for Uddevalla, 2,5 time med bil fra Oslo Sentrum.
Her er jordene vanligvis uten snø i januar. Men hvis det regner er alternativ dato lørdag 18.januar.
Fin trening for å øve på reviering og kontrollerte fuglesituasjoner på rapphøns.
Kursinnhold: Start kl. 9:30. Teori och praktisk träning. Vi kommer gå igenom vad vi behöver för att få en duktig jakthund. Grundlydnad, reviering för både hund och förare, stånd, avance och ro i uppflog.
Kl. 12:00-13:00 Lunch, baguette mineralvatten och kaffe ( Kan även starta grillen om någon önskar).
Kl.13:00- ca 15:00 Fortsättning, praktisk träning.
Minst antall 5 ekvipasjer, max 8. Alder hund minst 10-12 månader.
Medtag: Halsband (ej stryp/halvstryp), långlina, vanligt koppel, skål, ev. täcke, kläder och skor efter väder.
Treningen koster NOK 2975 som vippses til NESK 71480, noter trening Sverige.
Instruktør er Susanne Legneskog.
Susanne har lang erfaring med jakt og jaktprøver i alle tre grener samt trening av fuglehunder. Hun vil bli assistert av Fredrik Schøyen, Fase 2 instruktør.
Bindende påmelding til Fredrik Schøyen innen 3. januar. Mail: fredrik.schoyen@osloturn.no
Mobil: 994 07 066
Sted: Kråkerøds Jakt och Viltvård, Kråkeröd 126, 451 95 Uddevalla.
Julemøtet
Årets julemøte i NESK ble avholdt på Olavsgård ved Skjetten onsdag 4. desember. Nær 80 møtte opp til det tradisjonelle karbonadesmørbrødet. Som foredragsholder hadde vi fått tak i Mattias Westerlund fra Hundskolan Vision. Han er dressør og instruktør og har arbeidet ved Hundskolan i Solleftea. Han har dressert tjenestehunder; som minehunder, narkotikahunder, politihunder. lederhunder, rehabiliteringshunder og utdanner deres førere. Og ikke minst dresserer han jakthunder; stående og støtende fuglehunder og apporterende hunder. Hans visjon er; Det finns ingen umulige hunder, bare hunder som i varierende grad må lære seg hvordan de skal omgås sin eier. Det finnes ingen umulige hundeeiere, bare hundeeiere som i varierende grad må lære seg å omgås sine hunder.
Det ble et svært spennende og innholdsrikt foredrag hvor Westerlund gjennomgikk sine treningsmetoder for å få en djerv reiser og samtidig komplett ro i oppflukt.
Han gikk nøye gjennom sine viktigste verktøy for å nå disse målene; Avance Plattan og Visions ripan. Med film og fysisk demonstrasjoner fikk salen et godt innblikk i hvordan disse verktøyene kunne brukes i fuglehunddressuren.
I foredragspausen ble det solgt mange lodd hor sjansen til å vinne flotte premier var drivkraften. Det var samlet inn et stort og rikt gevinst bord fra gavmilde NESK medlemmer og støttespillere. Svært mange fikk med seg flotte gevinster på hjemveien.
Det ble også delt ut premier til ÅRETS HUND APPORT i UK og AK.
Vinner av Årets Hund Apport UK ble Gaupeskarets Mummi til Camilla Jansen med 30 poeng og hans kullsøster Gaupeskarets Bjørk til Anne-Grethe Sætrang tok 2. plassen med 27 poeng. Nr. 3 ble Vindkulas Gaia til Stein Mæhre som fikk 24 poeng
Årets Hund Apport AK gikk til suverene Trolla til Sirikit Lockert, også hun med full pott 30 poeng. Nr. 2 ble NUCH Nyheimgutens Rushmore til Knut Bjarne Klausen 27 poeng og Nr. 3 ble Brynhildstølens ES 3 Ellinor til Aksel Brien med 19 poeng.
Etter pausen fortsatte foredraget og det var mange tilhørere som gikk hjem sent på kvelden med hodet fullt av inntrykk og med intensjon om å få til den komplette fuglehund med nye teknikker.
Kurs med Mattias
Mattias holdt 2 èn-dags kurs etter julemøtet. Disse kursene ble fulltegnet på 2 timer så det var stor interesse på forhånd for å lære noe nytt. Kursene foregikk i Nittedal fra kl. 9:00 på morgenen til 18:00 om kvelden. Teori og praksis. Lær å lese din hund, hvordan oppfører hunden seg… Kursdeltakere fikk både demonstrert Avanse platen og Visjons rype og forsøkt dette både inne og ute med egen hund.
Det var mange som etter julemøtet og kursene gikk til innkjøp av både rype og plate og nå skal bruke vintertiden til å «få den perfekte» jakthund! Det blir spennende å følge med.
Vi har fått ny DK i Oslo- og Akershus og vi har tatt en prat med henne.
Hvordan kom du med i engelsk settermiljøet?
Når jeg fikk valp, kom jeg i kontakt med et aktivt og inkluderende miljø i NESK, ble med på dressurkvelder, kurs og treningssamlinger.
Og siden har du blitt en aktiv bidragsyter i miljøet?
Ja, jeg har deltatt på jaktprøver og siste året også på apportprøver. Jeg har vært med i sekretariatet på jaktprøver for NESK. Gjennom NESK har jeg også tatt instruktørkurs for fuglehunder, er instruktør fase 1 og fase 2 og deltar som instruktør på dressurkvelder, og føring av hund i fjellet sammen med andre instruktører.
Vi er glad for å ha fått med Anne Lise på laget og ser frem til mange aktiviteter i NESK Oslo og Akershus og ønsker henne lykke til!
Vi ønsker NESK medlemmer hjertelig velkommen til en sosial stund sammen med din firbeinte venn/venner lørdag 8. juni kl. 11 - 16 hos Nordsletten Fuglehundtrening, Follebu.
Vi tenner opp bålpannen og kan by på bålkaffe, hjemmebakst, pølser og masse hundeprat. Det vil bli apportkonkurranse og mulighet for noen situasjoner med provokasjoner. Har du spørsmål - ta kontakt med Dorthe på telefon 97521350.
DK Oppland Morten Grønn
Dorthe og Jan Terje Haugen
Instruktørutvalget i NESK har på oppdrag fra styret utarbeidet retningslinjer for arrangere kurs og samlinger i regi av NESK.
Retningslinjer for avholdelse av kurs og samlinger i regi av NESK
Håper mange av dere distriktskontakter og instruktører vil ta initiativ til aktiviteter rundt om i landet. Gjerne i samarbeid med lokale fuglehundklubber. Lurer dere på noe eller har forslag, ta kontakt med styrets representant i Instruktørutvalget, Ingeborg Sjurseth.
I samarbeid med Hjerkinn fuglehundklubb og Årets Viltfinner arrangerer NESK apportbevisprøve.
Dato: 24.02.2024
Sted Hjerkinn Fjellstue ved Stabburet
Tidspunkt kl 10.00
Påmelding på stedet. Dommer Espen Schjølberg.