Avlsrådet, Info, Nyheter

Oppdatert: 26. september 2024

Uttak til VM i Polen 2025

VM i Polen i november 2025 blir på villfugl, og det er ventet stor interesse.

Uttak for neste års VM vil finne sted i området rundt Hamar, lørdag den 2. november. Påmelding gjøres til Anne-Grethe Sætrang innen 16. oktober på mail: agzrang@online.no

Tidlig uttak vil noen hevde, men dette er for at deltagere skal få god tid på seg til forberedelser. Tiden fram til VM må planlegges nøye, og spesielt dette med trening på rapphøns og fasan, som for tiden dessverre er svært begrenset i Norge.

De som ønsker å kunne ha noen mulighet, reiser til Sverige og Danmark, og noen enda lengre sørover, for trening og finpussing.

Det skal tas ut to landslag à fire hunder + reserve, ett for de britiske og ett for de kontinentale rasene. I tillegg to kvinner og to menn  til St. Hubertus jaktkonkurranse. Også her med en kvinne og en mann som reserve.

I tillegg til hundens prestasjoner skal også fører  beherske jaktskyting med haglegevær. Det vil  bli testet på skytebane på ettermiddagen samme dag som selve uttaket holdes.  Alternativt at deltaker forplikter seg til å vise til  dokumenterte resultater fra NJFF-arrangerte skytterstevner innen den 15. mai neste år.

Alle kandidater må stille til uttaket. Det koster kr. 500 pr ekvipasje for deltakelse på uttak. For kandidater til St.Hubertus kommer serie/skudd på skytebane i tillegg.

Regler for uttaket, se: https://fuglehundklubbenesforbund.no/wp-content/uploads/Artikkelbilder/VM/regler_vm.pdf

Interesserte hundeeiere melder sin interesse, til avlsradet@nesk.no . Vi ber de respektive raseklubbene om i sin tur å melde inn sine kandidater for uttak til FKFs VM-komite innen 20.oktober 2024 ved Elisabeth Kallevig elisakall@gmail.com.

Vi minner om at raseklubbene også selv kan se etter egnete kandidater.  VM-komiteen har også mandat til å se etter egnete kandidater hvis det mangler deltakere.

Hilsen

FKFs VM-komite

Hjelp oss med innhold!

Vi er avhengig av bidrag og innspill fra flere for å få et godt og variert innhold på nettsiden. Vi setter derfor stor pris på alle bidrag og tips som kommer inn.
Les mer

Nesk Butikken

© 2024 Norsk Engelsksetterklubb Nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram